Wednesday, March 25, 2009

Pusat Perubatan Naluri Admission Charges

Wednesday, March 25, 2009
Ermm.. survey, survey, survey

That day I posted about hospital charges for Government Hospitals, today I'm posting about Pusat Perubatan Naluri admission charges. It's a private facility but they don't have any website.. Duh.. I have to go and get one of the flyers to get the information. Not very convinient isn't it?


NORMAL DELIVERY

Estimated charges
Open ward - RM 1300 ++
2 bedded - RM 1500 ++
Single Room - RM 1800 ++
Deluxe - RM 2000 ++

Deposit to be paid before admission
Open ward - RM 1200 ++
2 bedded - RM 1300 ++
Single Room - RM 1500 ++
Deluxe - RM 1800 ++



CAESARIAN SECTION
Estimated charges
Open ward - RM 4000 ++
2 bedded - RM 4500 ++
Single Room - RM 4700 ++
Deluxe - RM 5000 ++


Deposit to be paid before admission
Open ward - RM 3800 ++

2 bedded - RM 3800 ++
Single Room - RM 4000 ++
Deluxe - RM 4500 ++

PACKAGE RM 1200
- only for open ward
- uncomplicated cases
- for normal deliveries
- 2 Days 1 Night
- full payment before admission

what do you all think about this?

Oh..the maternity checkup or ultrasound scan will be around RM95++
A bit expensive but its 3D scan, not many clinics has 3D scan

17 comments:

Shareen Mohd Saleh said...

Got package cam gi holiday ah plak... Ish ish ish...

ryani said...

my frens said naluri mmg mahal sikit..x try tnya Damai or Gombak Medical Centre (GMC)..yg tu dkt je ngan umah za nanti..kat area maybank sri gombak tu..situ islamic sikit..

LiXa NiZaM said...

Damai lagi mahal la kak oii..
ari tu kawan bersalin kat situ normal pun dekat 3k

yg GMC tu nampak cam berhantu skit..hahahah

marikosan said...

try KBMC- kg baru medical centre
few of my frens kesana..according to them bolehla tahan..tapi islamic sket

LiXa NiZaM said...

GOMBAK MEDICAL CENTRE REVIEW

http://www.shoppingnsales.com/moms/2008/05/where-to-find-a-good-gynae-how-much/

"juwita:
nurul, i dont agree with sheila.i have had xperience with Dr Nor Fidak@Gombak Medical Centre. She’s so good and very gentle….but unfortunately gombak medical dont’t have enough equipment for delivery.even their nurses also not well trained. gombak medical Nurul, just imagine when i really sakit nak bersalin…the doctor asked for shaver…the nurse dont no apa tu shaver…tension gila i…dahla terjerit sakit..then suddenly tilam kat hujung katil tercabut…..pas tu bilik takde air panas….it was my bad experience being there…and for yr info, theres only a few cases yang having c section.most probably they dont have much equipment..and then my baby kena kuning…still takde equipment..then kena refer kat gh…for me the things u should consider,the hospital should have;
1) ICU
2) Labor room
3) Paeditrician

sayangnya Gombak medical dont have all that..but u still have to pay around rm2k for normal delivery….

Recently I delivered my 2nd baby at Tawakkal Hospital with Dr Jaafar..He is so generous.It cost me around RM2k for normal delivery and RM60 regular check up.

NO MORE GOMBAK MEDICAL!!!!!!!!!!

September 17th, 2008 | 2:46 pm "

LiXa NiZaM said...

hari tu member aku Nana bersalin normal kat Pusrawi 3H 2M RM3600. epidural die ckp RM800 tp dlm bill kene RM400 je. Bilik single..

ryani said...

a'ah btl ckp marikosan..aritu KBMC ada pakej RM999 for normal delivery. islamic pun bagus what..heheh..tp yg tu kalo other charges pun maybe around 1500++ la kot...cuma nak gi situ la jln jem..mau nye terberanak tgh jln..ehhehe

senang2 beranak kat umah je la za..meh kitorang jadik bidan..hikhik

Anonymous said...

walau apa pun, jangan lah ke pusat perubatan naluri kat wangsa maju tu.

melainkan kamu ingin mengambil risiko dgn kandungan anda!

saya tak mahu memberi detail , tapi Dr2 kat situ byk buat hal. saya dah ade 2 kawan terkena.

Polaris Design said...

i have 5 babies with dr kamaria of naluri..so far ok..mahal sikit but comfortable..

LiXa the Mama Alya said...

anyone has had recent experience kat Naluri? expecting to deliver in July. i amik brochure hari tu macam harga dah naik

Mama Qs Stitch said...

I deliver both of my babies dgn dr kay. Ok lah dr kay tuh. Comfortable lah dgn die. 2-2 baby c-sect. Jahitan pon cantik jer. This week ingat nk g sana balik nk buat pap smear dgn dr kay. Next one pon still dgn die jugak, insya allah..:)

Welcome said...

Assalam..saya ada bad experince ngan naluri..monthly check up mmg kat sana..dr lecik sampe la dh nak bersalin.ngan doc kay.tp bila time nak bersalin doc kay g bercuti plak..doc zana pon cuti...so doc yg cover doc dr selayang....pulak tu dia balik plak boleh balik rumah kat sri kembangan after czer sorang patient nie.so dlm sejam lebeh saya tunggu dlm labour room!menahan kesakitan....ada nurse berusia sikit kat situ membebel2..ckp np sy dtg lambat...sedangkan pagi tu..masa darah dh kua..saya dah ke naluri siap ngan beg besar lagi...tp bila pagi tu doc zana check jalan x bukak lagi dia suh balik..dia kata..kl dh betul2 sakit baru dtg....kita nie dh la anak pertama..tak tau sakit betul2 tahap mana.....bila dok kat umah..air ketuban dh pecah baru la sebok2 nak g spital semula.sampai spital nurse check dah 4cm...terus tolak masuk labour room...tunggu la doc yg baru nak datang dr sri kembangan sampai naluri dekat sejam..tanya doc tu mp x stand by jer kat naluri...pastu doc tu plak dh sampai2 leh cakap..kalau bukan masa dia..baby tu tak kua pon lagik..aduih....suami pon geram gila..tp alhamdulillah..sy brsalin secara normal....anak pon sihat...mungkin nasib saya tak berapa baik..seb saya bersalin hujung tahun..semua org sebok nak bercuti.......anaka kedua nie..saya tgh carik tempat yg bagus...no more naluri....

Monasaziera Mohd Kassim said...

Salam mommies,
Exactly 1 year ago, I gave birth to my baby at Naluri...with Doc Zana...from the 1st checkup up to deliver ngn Doc Zana...dia mmg nmpk sombong sikit but she's very supportive...she's strict and x bg kte manje2 kan sgt badan...i delivered by baby on the 6th day of ramadhan...1st to 5th tu i was asked to fast...no excuse... ;) i managed to fast for 5 days...during delivery, she's a bit late...it is understood that she's having patients at her clinic and only will be there bila dh 9cm...marah jugak la time tu tp dgr experience org tmpt lain pon mcm tu...xkn la doc nk entertain kte sorg je kan...byk lagi patient lain kat luar..the moment baby keluar je automatic azan berkumandang...that was the happiest moment in my life...sejuk hati after sakit2 tu dgr azan kuat2... ;)so sape yg ckp psl islamic hosp tu i tak tau how do u interpret the terms 'islamic'...all the nurses are very helpful and supportive as well...i'll definitely go there for my 2nd, 3rd, 4th, 5th child and more to come after this!! chewahhhh

ann niza said...

just gave birth to my 3rd daughter yesterday. from the first one i had my checkup n delivery at Naluri. cuma yg ketiga ni terpaksa deliver kat Damai sbb Naluri punya labor room is under renovation. x pernah ada mslh pun dgn Naluri n the lovely Dr Kay. so sapa2 yg tak pernah ada personal experience hopefully jgnla post negative comments psl sesiapapun. kalau based on others experience's, tu mungkin rezeki dia yg tak berapa baik...

sue said...

suria..

cam takut plak rasenye nak pegi naluri...betul ke sume cerita2 nih??...

LiXa the Mama Alya said...

personally. i takde negative experience pun kat naluri ni..

LiXa the Mama Alya said...

yg shared bad experience kat atas tu doc ganti bukan doc yg tetap kat naluri so saya takleh nak komen. personally i rasa doc ganti tu doc gomen, and we all know macam mana tahap servis doc2 gomen ni huhu